Ken jij de struisvogel techniek

Je zult mij wel raar vinden en waarschijnlijk niet kunnen helpen.
Ik ben succesvol in mijn werk, maar ik heb wel een kort lontje. Dit smaakt het soms moeilijk om samen te werken.
Jarenlang heb ik mezelf verteld dat ik gewoon geen teamplayer ben. Ik heb altijd vermeden om erover te spreken. Ik stak mijn kop in het zand.

Kan een afbeelding zijn van waterpartij en de tekst 'ken jij de struisvogel techniek Anja Dorst LEES MEER IN BIJGEVOEGDE BLOG WWW.LEEFMETPLEZIER.COM'

Maar nu wordt van mij gevraagd om met een team een groot project aan te gaan!
Zo begon mijn cliënt, een stoere zelfverzekerde man van eind in de 30.
Veel mensen steken hun kop in het zand. Hij was niet de eerste. Ze willen de realiteit liever niet aankijken. Als ze het niet zien dan is het er niet!
De struisvogel techniek. Heerlijk comfortabel in eerste instantie.
Een strategie die werkt totdat die niet meer werkt. En dat moment komt altijd. Alleen is het dan vaak wel wat aan de late kant. Soms zelfs te laat.
Veel mensen steken hun kop in het zand als het over de echte gevoelens gaat. Liever zeggen ze dat het zo prima is, het is nu eenmaal zo! Maar als ik doorvraag blijkt dat ze in de greep zitten van hun trauma ‘ballon’! En daar kan ik met RTT hypnotherapie wel zéker heel veel aan veranderen, waarschijnlijk zelfs Rapid.
Dus geen elle lange praat sessies, we gaan die trauma ‘ballon’ dmv aankijken en loslaten laten slinken. Geven het bewuste brein weer ruimte voor positieve gevoelens, meer zelf respect en jouw sociale vaardigheden een boost zodat samenwerken een fijne ervaring wordt.

Plaats een reactie